Berkelland/Haaksbergen

Highlights 2016

Keuring Nationale Tuinweek 2016

Je kon je opgeven om je tuin te laten keuren mits er een groentetuin, fruitbomen of klein fruit aanwezig was. 12 tuineigenaren hadden zich opgegeven. De tuinen en vooral het eetbare gedeelte, was zeer divers; grote, strakke, natuurlijke en zeer kleine moestuinen Met 12 keurmeesters verdeeld in groepen van 3 zijn de tuinen bekeken. De 2 hoogst geëindigde tuinen lagen zo dicht bij elkaar dat er besloten is om deze tuinen nogmaals te keuren. De uiteindelijke winnaar is de tuin van Dhr en mevr Bos geworden. De groent, fruit en kruiden waren helemaal geïntegreerd in de tuin. Heel veel bijzondere groente soorten waren er aanwezig zoal: kardoen, verschillende soorten bonen enz. Deze tuin had ook verschillende fruit, bv. mispels, allerlei rassen appels, moerbei, kwee peren en noem maar op. Een bijenstal was ook aanwezig en een kloek met kuikentjes. Al met al een zeer interessante tuin.

Keuring Mooiste Tuin van...

Onder tussen werden de voortuinen van Borculo en Ruurlo gekeurd. Drie keer zijn de keurmeesters langs geweest. Op 3 oktober werd in Ruurlo de prijsuitreiking van 'De mooiste tuin van...' gehouden.

De mooiste tuin was van: de familie die aan de Peppelenhof 1 woont.

De mooiste jonge, trendy voortuin was de bewoonster van Groenloseweg 19.

De onderhoudsprijs ging dit jaar naar de tuin Peppelenhof 1

 

Op 10 oktober was Borculo aan de beurt met de prijsuitreiking. De keurmeester hadden een zeer verrassend presentatie van de tuinen gemaakt . De mooiste voortuin van Borculo is geworden:

Morsmanshof 5. De onderhoudsprijs ging ook naar Morsmanshof 5.

De eerst prijs voor de jonge tuinen (niet ouder dan 2 jaar) was voor de fam wonende aan Koppeldijk 31.

De eerste prijs voor de Trendy tuinen was voor de familie wonend aan de Ruurloseweg 27.

De eerste prijs voor de mooiste kleine tuin was voor de bewoners aan de K. Ottstraat 55.

De gouden gieter

De gouden Gieter voor het beste burger initiatief was voor het Daltonschool i.o. Willibrordus. De kinderen verzorgen een groente, kruiden tuin. Jong geleerd, oud gedaan.