Berkelland/Haaksbergen

Woord van de voorzitter

2022 Was een druk en bewogen jaar. Eindelijk konden veel activiteiten weer doorgang vinden en troffen wij elkaar weer met regelmaat. En, er zaten in 2022 goed bezochte en boeiende activiteiten bij. Dat is fijn voor onze organiserende vrijwilligers en fijn voor u als bezoeker.
Ik kan enkele voorbeelden noemen maar ik denk dat voor al onze activiteiten geldt dat zij waardevol zijn en behouden dienen te blijven. Er is momenteel dan ook veel beweging in de organisatie van onze activiteiten. Dit leidt bijvoorbeeld tot verrassende nieuwe programmaonderdelen maar ook tot nieuwe uitdagingen voor behoud van onze bestaande activiteiten. Het behoud van voldoende belangstelling en het krijgen van voldoende bezoekers is dan ook een pré. Om de activiteiten van onze afdeling Berkelland-Haaksbergen bekendheid te geven gaan we, naast onze website en de uitgifte van ons jaarprogramma, werken aan onze zichtbaarheid.

We gaan met meer structuur aan de slag met social media en PR. We gaan er van uit dat daardoor onze activiteiten voor het ‘groene’ publiek duidelijker zichtbaar worden en bezocht gaan worden.

In 2023 zal landelijk de aandacht meer en meer gericht zijn op klimaatadaptatie en daarmee vergroening van de stedelijke omgeving. Dit speelt in het landelijk gebied van onze regio Twente en Achterhoek zeker een grote rol. Echter in de stedelijke omgeving van Hengelo, Enschede maar bijvoorbeeld ook Zutphen worden deze aspecten een echte uitdaging. Het tegengaan van hittestress, oplossen van waterproblematiek en behoud van groen komt hoog op de agenda. Wij denken dat wij daar als afdeling Groei&Bloei ook een ondersteunende invulling aan kunnen geven. Denk aan de cursus Klimaatadaptatie, maar ook de activiteit mooiste voortuin van Ruurlo en Borculo passen in die lijn. Bewustwording van acties zoals tegel eruit – plant erin, zoals vorig jaar in Ruurlo, zal meer en meer bij mensen tussen de oren moeten komen.

 

Ik wens u veel plezier bij de geplande activiteiten. En schroom niet om nieuwe ideeën of activiteiten in te brengen. Wij staan daar open voor.


Jeroen Moes, voorzitter