Berkelland/Haaksbergen

Tuinbezoek “De Boschhof” te Vorden

Afdeling:

Berkelland/Haaksbergen

Datum:

04-07-2024


Kosten:

€ 7,50

Kosten lid:

€ 7,50

Locatie:

Buitencentrum Kerkemeijer (Vertrekpunt)
Ruurloseweg 51
Borculo

Route

Buurtschap de Wildenborch, bij Vorden


Deze tuin is gelegen rondom boerderij de Boschhof. Deze behoorde van 1797 tot 1907 als pachtboerderij bij Kasteel de Wildenborch.

De huidige bewoners, Bart en Alma van der Schoot zijn sinds 2015 bezig, met gebruikmaking van de reeds aanwezige elementen, zoals hagen, fruitbomen, windsingel, kikkerpoel en diverse bomen, de tuin uit te breiden en te verfraaien. Ze zijn ‘vaste planten gek’ en dat is duidelijk te zien. Een liefhebberstuin, die in beweging blijft. Gescheurde / gedeelde vaste planten worden opgepot en zijn te koop voor liefhebbers. Door de aanleg van een zgn. zichtlijn in 2022, met aan beide zijden vaste plantenborders, wordt de tuin het omringende landschap ingetrokken. Een klein hazelnoot wandellaantje met een onderbegroeiing van bodembedekkers, aangeplant in 2017, is verrijkt met zgn. stinzenplanten.
Rondom de kleine kas ligt de bloementuin, met vnl Dahlia’s en éénjarige snijbloemen. Al met al een paradijs voor zowel de bewoners alsook voor Bart’s bijen. Er wordt (h)eerlijke honing gemaakt door deze nijvere zoemers.

Bart en Alma: “Wij delen graag onze tuin met u. Daarnaast vinden we dat, het delen en uitwisselen van kennis en ervaring met andere tuinliefhebbers, vaak leidt tot leuke gesprekken. We heten u van harte welkom”.

 

Meer info:

We gaan verzamelen bij Kerkemeijer Borculo en rijden dan gezamenlijk naar De Boschhof in Vorden.

 

De Boschhof
Kapelweg 6A
7251 KM Vorden
Mail: bartenalma(at)gmail.com