Activiteiten & Actueel

UITSLAGEN NKB BLOEMSCHIKKEN 2015

vrijdag 16 oktober 2015.

 

THEMA:  Explore The Senses, ontdek de zintuigen

 

Met veertien deelnemers van Groei en Bloei Berkelland/Haaksbergen,  auto’s vol met bloemen en materialen kon iedereen in de Deventer Schouwburg aan de slag.

Wat is er fantastisch werk verricht met de volgende resultaten;

 

In de A-klasse werden drie prijzen behaald:

  • De eerste prijs door Hermien Bannink uit Barchem met 131,4 punten
  • De tweede prijs door Ina Postel uit Wichmond met 131,2 punten en
  • De derde prijs door Els prinsen uit Haaksbergen met 130,9 punten.
  • Een extra prijs werd uitgereikt door Romeo Sommers, de ‘Green Your Day Award’, aan Ina Kraal uit Haaksbergen.
  • Nog een extra prijs, 'De Jaap Vlijmprijs', is uitgereikt aan Joke Klein Tiessink uit Barchem. Deze prijs wordt maar aan één deelnemer toegekend en dat is voor als een werkstuk met de beste tentoonstellingswaarde, waarbij in het bijzonder is gelet op de houdbaarheid tijdens de duur van de expositie.
  •  

Het florale object van Ina heeft veel indruk gemaakt op Romeo. Hij bood  haar een mooie unieke vaas aan en een uitnodiging hem te assisteren op de Margriet Winterfair in de Utrechtse jaarbeurs, welke gehouden zal worden van 13 t.e.m. 19 november a.s.

 

Dit jaar was ook het verplichte werkstuk weer terug.  De opdracht bestond uit hangende florale objecten met ter beschikking gestelde materialen en een summiere uitleg. E.e.a. moest in 90 minuten worden gerealiseerd.  Deze objecten werden aan draden gehangen en opgehesen, zodat er een plafond van bloemobjecten ontstond, waaronder de bloemstylisten aan het werk gingen met het thema-arrangement, waarvoor twee uur beschikbaar was.

Na een hapje eten, bespreken van de arrangementen door Jacqueline Boerma van het Boerma-instituut met veel lof en opbouwende kritiek, de uitslagen en de openstelling van de tentoonstelling. Al met al een geweldige dag met veel floraal moois, waarna om 19.00 uur het licht uitging en iedereen huiswaarts keerde.

 

 

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915