Activiteiten & Actueel

De Nationale Tuinweek

 

Dit jaar werd er voor het eerst een Nationale Tuinweek georganiseerd voorafgaand aan het OTW. Onze afdeling organiseerde tuinkeuringen in het buitengebied van Berkelland en Haaksbergen. Vijftien tuinen hadden zich hiervoor aangemeld. De 3 mooiste tuinen werden op vrijdagmorgen opnieuw bezocht door 5 keurmeesters onder leiding van Joke Klein Tiessink. Zij hadden meer tijd nodig dan verwacht om tot overeenstemming te komen welke tuin zich de mooiste van Berkelland en Haaksbergen mocht noemen. Tijdens een gezellige bijeenkomst, avonds bij de Olde Mölle in Neede, werd de winnaar bekend gemaakt.

De tuin van Willemien en Bertus Lubberink uit Haaksbergen werd gekozen tot de mooiste tuin van onze G&B- afdeling. De 2e plaats was voor de fam. Schepers uit Ruurlo en de 3e plaats voor de fam. Lutke Willink uit Neede. De prijzen werden beschikbaar gesteld door ”Vaste planten kwekerij Heutinck” uit Borculo. Peter bedankt hiervoor. We kunnen spreken van een geslaagde en gezellige tuinweek.
Bedankt iedereen die hier aan meegewerkt heeft en niet in de laatste plaats de tuineigenaren, die zich voor de keuring aangemeld hebben.

Namens de OTW commissie,
Herman Scharenberg

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915