Terugblik reiscommissie 2013

In het afgelopen reisseizoen gingen we vijf keer met onze leden op pad. Een korte terugblik op de activiteiten, waarmee we in totaal 160 leden een of enkele keren een plezier deden.

1. Op donderdag 25 april maakten we een 1-daagse busreis naar de Oost-Groningse bloembollen. Met een tjokvolle bus (55) bezochten we vier mooie tuinen, waarbij die van Tuinfleur in Oostwold een van de mooiste was. Ook eigenaresse Rika van Delden kon en wilde niet verhullen, dat door het zeer koude voorjaar nog maar weinig bollen hun gezicht lieten zien.

2. De weergoden waren ons andermaal matig gezind toen we op 20 juni de tuin van de familie Resing in Vreden en die van Christine Muskens in Rekken wilden bezoeken. Noodweer brak los en we zagen ons voor het eerst genoodzaakt alles af te blazen. Wat bleek? Diegene die we niet meer konden bereiken genoten bij een opgeklaarde hemel van de fraaie tuin. De natuur zorgde voor mooi strijklicht en gastvrouw Christine schonk een wijntje. Een avond om niet gauw te vergeten.

3. Op 5 en 6 juli togen we voor een tweedaagse busreis naar Duitsland. Wat de natuur ons bij eerdere gelegenheden tekort deed, kregen we nu ruimschoots toebedeeld. Wat een zon en mooie tuinen. De tuin van Elisabeth Imig met bijbehorende fotograaf en de Kreislehrgarten in Steinfurt bliijven ons bij. De eerste ook vanwege haar hartelijkheid, de laatste omdat het een bijzondere openbare tuin is.

4. Op 25 juli bekeken we de tuinen bij families Van Lottum en Overmeen. Verslag zie elders.

5. Op 19 september sloten we het seizoen af in Albergen bij tuin Het PlantZoentje. Verslag zie elders. Tijdens deze bijeenkomst maakte ons lid Annie Deijk bekend dat ze in verband met gezondheidsklachten stopt met de reiscommissie. Heel jammer, want Annie’s plantenkennis, haar neus voor mooie tuinen en haar humor zullen we node missen!

Tot in 2014, uw reiscommissie …. Martina Groothuis en Peter van de Vondervoort

Bloemendingetjes