Activiteiten & Actueel

Het PlantZoentje in Albergen

Een (mannen)tuin om te zoenen


Soms klopt een tuinhart  zo onstuimig, dat de eigenaresse ervan overloopt.  Enthousiast presenteerde Anja Broekhuis uit Albergen haar tuin Het PlantZoentje.  Zo’n dertig deelnemers trotseerden op 19 september 2013 wat regen. Met  Twentse tongval vertelde Anja hoe ze als boerin eerst een hoveniers bedrijf in de arm genomen had, die er een onderhoudsvrije coniferen- en heidetuin van maakte.  Zo kreeg ze er geen lol in. Met tips van buurvrouw Annie veranderde dat.  Ze ging met zaailingen en stekjes aan de slag en vele jaren later is de 3000 m2 grote tuin om te zoenen. 

De Actea (vroeger Cimifuga) trok veel bekijks.  Anja schermde vooraf met een ‘Mannentuin’. Het geheim?  Ze doopte een border om in de kleuren felgeel, oranje en vurig rood. En zie, dit deel trekt mannen aan.  Als man en stukjesschrijver zag ik de Albergse er niet bij knipogen.  Anja: “Groei & Bloei’ers  zijn voornamelijk vrouwen,  dan mag je die paar mannen die meekomen ook wel eens extra in het zonnetje zetten!” 

Hierna sloten we het reisseizoen af met een ‘Deijk’ van een soep, stokbrood en een drankje na.  Anja vond ons een heel leuk cluppie!  Inderdaad, met Geert als soeproerder, Dinie Kranenberg die een zelfgemaakt  bloemstukje aanbood en een leergierig stel deelnemers.

Niet vreemd wij als reiscommissie ervan genoten hebben dat over het hele seizoen genomen –los van het weer- alles op rolletje liep.

Volgend jaar melden wij ons met een nieuw tuinreisprogramma. 

Martina en Peter.  

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915