Activiteiten & Actueel

2-daagse Tuinreis Duitsland


Liefst 37 deelnemers hadden begin juli 2013 zin in twee dagen ‘Duitsland’. En het weer was om te zoenen!


We begonnen in Ottersum bij tuin ‘De Slenenberg’. Een tuin op leeftijd rondom een  woonboerderij. Fraaie vijvers, maar zoals eigenaar Dick ook wel aangaf, door omstandigheden op zijn retour.
De tuin van eigenaresse Elisabeth Imig stal meteen ieders hart. Zo ook van een Franse tuinfotograaf, die er wachtte op gunstig zonlicht. Diverse deelnemers kochten het boek over deze tuin, ’Rosenrausch und Tulpenfieber’ geheten.


Na een smakelijke lunch in Goch – Nierswalde was de tuin van Manfred Lucenz en Klaus Bender aan de beurt. Beide heren stonden niet toe dat men een eigen route ging lopen. Dit betaalt zich altijd terug in een wat mindere beoordeling als de tuin niet tiptop is. Jammer, minder dus dan we verwacht hadden.


Bij ‘Reidelhof Garten’ mochten we meteen proeven van diverse taartsoorten. Eigenaren Ralf en Petra Dammasch lieten zien dat kunst, spelende kinderen en een mooie tuin niet hoeven te botsen. Speeltoestellen als ‘hemelbootjes’ en het labyrinth waren kunstig opgenomen in de beplanting en prikkelden de fantasie.


Hierna was er een diner en overnachting in Landhotel HermansHöhe. De deelnemers waren te spreken over onze keuze. Sommigen betreurden hun zwemspullen thuisgelaten te hebben, het hotel heeft namelijk een heerlijk zwembad.
Op zaterdagochtend vertrokken we na het ontbijtbuffet naar de Kreislehrgarten Steinfurt, onderdeel van een Groenopleiding. Alles lag er perfect bij, jammer alleen dat op zaterdag de fruitboomgaard niet geopend is.


In de tuin van Elisabeth Schwietering in Heek-Nienborg kregen we, na het bezichtigen, een heerlijke lunch aangeboden. Zij had als tip om minder aantrekkelijke tuinonderdelen te verhullen door het spannen van een waslijntje...... met enkele opgehangen pyjama’s leidt je mooi de aandacht af.

In Borken-Weseke sloten we af bij ‘Garten Picker’. Commercie en een perfecte tuin gaan hier hand-in-hand.


In het Eibergse restaurant De Greune Weide sloten we af met een diner. Heel bijzonder voor Nederland, dat dit in zijn geheel buiten kon worden geserveerd. Volgend jaar tekent de reiscommissie voor hetzelfde: het weer, alle deelnemers, de lieve woorden van Rijk Schuur en de fraaie tuinen. Maar… wel weer ergens anders!
(PvdV)

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915