Activiteiten & Actueel
Lezing “Dahlia’s, ze mogen weer in de tuin!” door Janneke van der Brugge.

Op dinsdag 13 maart 2012 organiseerde de activiteitencommissie van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o. de boeiende lezing “Dahlia’s, ze mogen weer in de tuin”. Er werden fraaie dia’s over dit thema worden gepresenteerd. De lezing werd verzorgd door de mevrouw Janneke van der Brugge uit Olst . Janneke van der Brugge is naast Dahlia-expert, eigenaresse van Joyous Garden, een bedrijf voor tuinadvies, -ontwerp en –onderhoud en dat verder excursies, cursussen en lezingen verzorgd. Via haar kunt u bij haar ook Dahlia stekplanten en –knollen bestellen.
De laatste jaren mag de Dahlia weer gezien worden in de tuin. Hoe we deze kleurige bloem toepassen in de tuin wordt deze lezing duidelijk gemaakt. Maar waar komt eigenlijk zijn naam vandaan en hoe is hij bij ons in Europa terechtgekomen? En waardoor is hij zo populair geworden dat er nu duizenden variëteiten bekend zijn en er door heel Nederland corso’s plaatsvinden?. Waar is de Dahlia mee te combineren in de tuin?. Dit zijn een aantal onderwerpen die aan de orde zullen komen tijdens de lezing.
Er werden interessante en leuke anekdotes over de Dahlia’s verteld, waarbij dia's de Dahlia's in al hun pracht en veelzijdigheid laten zien.
Natuurlijk werd er ook ingegaan op de bemesting en het verdere onderhoud van de Dahlia.

 

Voor informatie betreffende bemesting klik hier.

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915