Activiteiten & Actueel

Needse tuinen stralen onder paraplu's


De zomer van 2011, eindigend in de top drie van natste zomers ooit, zal nog lang heugen. Bij het bezoek aan de tuinen van Hendrica & Jan Lutke Willink en Annie & Geert Deijk op 26 juli was het niet anders. Ook toen viel de regen gestaag en moest onder paraplu’s het vele fraais bekeken worden.

Tuinliefhebbers zijn niet van suiker. Dat bleek alleen al uit de opkomst: liefst 48 deelnemers! De tuin van de familie Lutke Willink ligt om de hele boerderij heen, veel kuipplanten, mooi geschilderde windveren,
bloemstukken op tafel en dit alles omlijst met een gastvrij onthaal.
Om je thuis te voelen, ook al is het onder een regenscherm.

 

De tuin van Annie & Geert Deijk ligt op de Needse berg en heeft naar achteren een ruim uitzicht. Deze tuin lijkt nooit af, want vorig jaar kwam er plots een vijver bij en onlangs is de gele border gereed gekomen. Annie heeft veel kennis van planten, Geert is de man met de gouden handjes. Met een hapje en een drankje werd in deze tuin afgesloten.

 

Voor Annie Wielens en Tonny Schuld kreeg het uitstapje nog een bijzonder staartje, want hun voertuig bleef in de modder steken. Ze zijn intussen bevrijd…wat een zomer! (PvdV)

 

 

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915