Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2011.

De bloemschikkers van  onze afdeling namen vrijdag 30 september met 14 deelnemers deel  aan het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs in Houten.
Het hoofd-thema van de wedstrijd was: World Inspired Colours, met per klasse een subthema.
Voorafgaand aan de wedstrijd zijn de deelnemers al weken druk met plannen maken, de juiste ondergronden te vinden en de meest geschikte plantaardige materialen te verzamelen.
De thema’s waren nogal gecompliceerd, zodat veel creativiteit en inventieviteit vereist was.
Het resultaat mocht er ook deze keer weer zijn:

In de A2-klasse met als sub-thema: Bloemstillevens met een Elegante en Chique uitstraling behaalde Els Prinsen uit Haaksbergen een zesde plaats.

In de A-select-klasse met als sub-thema: Vegatief en Decoratief Bloemwerk met een Puristische en Ongecompliceerde uitstraling behaalde Bianca Emsbroek een zevende plaats en Marianne Ezendam een eerste plaats, beiden uit Eibergen.

In de Ere-klasse, de “meesters” onder de amateurs, met als sub-thema: Expirimenteel Bloemwerk met een Extravagante en Exotische uitstraling behaalde

Ineke Addink uit Barchem een tiende plaats,

Marcel Borkus uit Ruurlo een zesde plaats en

Dika Koeslag uit Rekken een vierde plaats.

Alle deelnemers van harte gelukgewenst met de behaalde resultaten.
Na een spannende, warme dag kunnen we terugkijken op een geslaagd NKB 2011.

A klasse 1, Marian Ezendam
A klasse 6, Els Prinsen