Na de lange voorbereiding was het dan eindelijk zover. De dagen voor het jubileumfeest waren vooral gericht op het inrichten van het terrein, plaatsen van de kassa's, het markeren van de parkeerweiden en natuurlijk het versieren van het kasteel en de koetsen. De opzet van het terrein was door het Warmelo voorbereid op een grote foto, zodat de vrijwilligers van de materialencommissie aan het werk konden met de piketpaaltjes. Tsja, op donderdag stonden we in de regen te kijken en vroegen de mensen van het Warmelo zich af of ze nog ergens een droog stukje veld konden vinden. Uiteraard hebben we bij het verzetten van de kramen flink geholpen. Op zaterdag was voor ons de grote uitdaging om de standhouders naar hun plek te sturen / begeleiden. De grote veranderingen van de afgelopen dagen waren helaas nog niet verwerkt in de administratie van Warmelo. Dat was even spannend! De vrijwilligers stroomden binnen en gingen aan het werk. Al gauw was het een komen en gaan van mensen. De infostand was ingericht met oude foto's, verslagen en artikelen van
onze vereniging door de jaren heen. Eigenlijk een klein museumpje. Daarnaast was de infostand feestelijk versierd. We stonden er mooi bij.
Twee tenten verder stonden de dames van de bloemschikcommissie. Naast de demonstratietent was een tent ingericht met fraaie bloemstukken, die de bezoekers konden bewonderen. Een knap staaltje bloemschikpower. De oproep aan de leden om het feest op te vrolijken met een mooie versierde hoed was geslaagd. Jan Brouwer liep bijna onherkenbaar rond, aan ieder die het wilde horen vertelde hij dat een hoed hem niet staat. (trouwens ook aan ieder die het niet wilde horen) De hoedemaakster verder op de laan heeft gedurende het weekend een aantal mensen uit het publiek gepikt en blij gemaakt met een klein presentje.
Het zangkoor de Vrolijke Noot heeft ook heel leuk ingespeeld op het verzoek om een hoedje te dragen. Zij zagen er prachtig uit. Op zaterdag zijn de winnaars van de prijsvraag-puzzel uit de jubileumkrant uitgenodigd om hun prijzen in ontnvangst te nemen. Naast hun prijs kregen zij een fraai bloemstukje van de bloemschiksters.
Al met al een heel leuk feest. We zijn op alle mogelijke manieren in de pers geweest. TV, radio en natuurlijk verschillende kranten. Hopelijk trekt dit nog veel nieuwe leden in de toekomst.
Na een mooi weekend, ondanks code oranje en noodweer in de Achterhoek, was het, met veel dank aan alle vrijwilligers, erg geslaagd.

Over 25 jaar weer een feestje!

75 jaar Groei & Bloei Berkelland

Kijk voor een fotoimpressie HIER