Activiteiten & Actueel
Terugblik Opentuinen weekend 2011

 

Op 25 en 26 juni 2011 waren er weer de Open Tuinen Dagen. In veel tuinen was iets extra’s te doen omdat de vereniging 75 jaar bestaat. Dit jaar hadden we 36 tuinen gevonden, die hun tuindeur open wilden stellen voor publiek. De tuinen liggen in een groot gebied, van Ruurlo tot Diepenheim. U begrijpt dat het voor de bezoekers niet mogelijk is om al deze tuinen in één weekend te bekijken. We weten dat veel mensen op de fiets of met de auto een bepaalde route rijden om tuinen te bekijken.
In het ene jaar is een bepaald gebied meer in trek dan in een ander jaar. Waarom dat zo is weten we niet . We weten wel dat het helpt als er een aantal tuinen bij elkaar liggen. Dit jaar hadden we met name rondom Eibergen/Rekken een aantal nieuwe tuinen, waardoor deze streek weer wat beter vertegenwoordigd is en zij meer bezoekers kregen.
Volgend jaar hoop ik vooral een paar extra tuinen rondom Neede te vinden. Open tuinen in de omgeving van Diepenheim en Ruurlo zouden welkom zijn. Nieuwe tuinen in de andere plaatsen zoals Borculo, Eibergen en Haaksbergen zijn natuurlijk nog steeds welkom.
Het open stellen van de tuin is vooral heel gezellig en verrassend. Je hoort leuke verhalen. Het is mooi als je bezoekers krijgt, die niet uit de directe omgeving komen. Of juist wel, omdat het mensen zijn die je al jaren niet hebt gezien of gesproken. Ook krijgen wij vaak dezelfde mensen terug, omdat ze het zo’n mooie tuin vinden. Dat is ook altijd fijn om te horen.
Dus als u het ook leuk lijkt om mee te doen kunt u zich voor het volgend jaar al opgeven bij:

Marina Pruysers,

tel. 074-3494660 of via de mail:
rmwa.pruysers @planet .nl

 

 

Een kijkje in een paar tuinen.

 

Klik op de foto en blader door!

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915