Duizenden groenlief­hebbers konden hun hart ophalen bij het Lenteweekend, dat in en rond de Kruidenhof bij de Mallum­se Molen werd gehouden. Het eve­nement werd voor de achtste keer gehouden door de Groei en Bloei-afdeling Berkelland-Haaks­bergen.

Tussen de vijverplanten, bloemen­pracht en ander groen klinkt trom­geroffel. De slagwerkgroep Full Po­wer van muziekvereniging Euphonia uit Eibergen zorgt voor sfeer in de anders zo rustige krui­dentuin bij de Mallumse Molen. De kikkers in de vijver van de tuin laten zich niet van de wijs brengen en kwaken gewoon door. De sfeer is ontspannen, het decor betoverend mooi en de zon laat zich in het Lenteweekend van z'n beste kant zien. „Ik kom hier het paradijs binnen", zegt een van de enthousiaste standhouders, als hij de Kruidenhof binnen loopt. „Ik wist niet dat het hier zo mooi was. We moeten hier maar eens een weekje naar toe op vakantie."

Ruim dertienhonderd betalende bezoekers passeerden zaterdag de kassa van het Lenteweekend. „En dat is meer dan andere jaren op de zaterdag", weet vrijwilligster Maartje Godijn. Ze zit in het be­stuur van de Kruidenhof die sa­men met de afdeling Berkel­land-Haaksbergen van Groei en Bloei het Lenteweekend voor de achtste keer organiseert. „Maar zondag is het altijd nog drukker dan zaterdag, dus ik denk dat we vandaag de drieduizend be­zoekers wel halen", vult vrijwillig­ster Diddy Hoogstraten aan.  (Het worden er ca. 3500 red.)

Acht jaar geleden in het klein be­gonnen met een paar groenvereni­gingen, die bijvoorbeeld cactussen kweken, is het Lenteweekend uit­gegroeid tot een drukbezocht, jaar­lijks evenement. Een kleine veer­tig standhouders uit de hele regio geven acte de presence. Veel moeite hoeven de vrijwilli­gers niet te doen om standhouders over te halen. „We vertellen van de watermolen en de middeleeuw­se sfeer en dan komen ze graag"' lacht Maartje Godijn. En Diddy Hoogstraten. „Het is altijd weer een mooi gevoel van triomf als ie­dereen komt opdagen en je al die duizenden groenliefhebbers hier ziet genieten."

Of het Lenteweekend volgend jaar nog groter wordt? „Dat denk ik niet", zegt Godijn. „We hebben de grenzen denk ik wel bereikt. Ik weet ook niet hoe we dat hier moeten behappen, als we het aan­tal standhouders verdubbelen. Het is mooi zo: lekker kleinschalig rond de watermolen met een ge­weldige sfeer en veel groenliefheb­bers. Dat moeten we vasthouden."

(bron TC Tubantia 9 mei)

Er zijn drie fotoalbums beschikbaar, t.w
één van de voorbereiding en twee van het buitengebeuren.

Voor de albums klik hier

Voor de RKB bloemstukken klik hier.

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915