FEEST!

dát was het thema van het Regionaal Kampioenschap Bloemschikken Oost Nederland, georganiseerd door Groei en Bloei Berkelland-Haaksbergen e.o. op vrijdag 6 mei in het Muldershuis te Eibergen.

V.a. 08.45 uur kwamen de eerste bloemschikkers er met auto’s vol bloemen en andere materialen aan. Met enige hulp werd alles naar de tent bij het Muldershuis getransporteerd waar voor iedere deelnemer een plek was gereserveerd en de materialen alvast konden worden opgesteld, waar men, na het startsein van 10.00 uur, met de wedstrijd kon beginnen.

Drieënveertig deelnemers in vier klassen deden aan de wedstrijd mee: t.w. B-klasse, A-klasse, A-selectklasse en Ereklasse, waarvan de B-klasse één arrangement maakte en de overige klassen twee arrangementen.
Om 13.00 uur waren alle werkstukken klaar en was de tent omgetoverd in één bloemenzee, na het opruimen konden de deelnemers genieten op het terras aan de Berkel van het Muldershuis.
Nu was het woord aan de jury en rond 16.00 uur konden de prijswinnaars worden bekendgemaakt:

B klasse

In de B-klasse behaalde Ineke Konings uit Winterswijk van afdeling Lichtenvoorde/Winterswijk een tweede plaats met 39,6 punten en Liesbeth Pluim uit Laren van afdeling Lochem een eerste plaats met 39,9 punten.

A klasse

In de A-klasse behaalde  Cora Bosma uit Winterswijk van afdeling Aalten een vierde plaats met 117,9 punten, Gemma Otten uit Wilp van afdeling Deventer een derde plaats met 118,7 punten, een tweede plaats voor Bertha van Veelen met 119,2 punten uit Klarenbeek van afdeling Apeldoorn en een eerse plaats met 119,8 punten voor Gerrie Bats uit Neede van afdeling Berkelland-Haaksbergen.

A select klasse

In de A-select klasse een tweede plaats voor Elly Antvelink uit Eibergen van afdeling Berkelland/Haaksbergen met 116,6 punten en een eerste plaats voor Dicky Lammersen uit Klarenbeek van afdeling Apeldoorn met 122,6 punten.

Ereklasse

In de Ereklasse behaalde Joke te Lindert uit Winterswijk van afdeling Berkelland/Haaksbergen een tweede plaats met 122,2 punten en de eerste plaats werd behaald door Joke Klein Tiessink uit Barchem van afdeling Berkelland/Haaksbergen met 122,5 punten, zij heeft hiermee de titel Regionaal Kampioene Bloemschikken behaald.

De extra prijs voor originaliteit en uitbeelding van het thema ging naar Bianca Emsbroek uit Neede van afdeling Berkelland/Haaksbergen.

Hierna werd de tentoonstelling geopend en tijdens het Lenteweekend hebben honderden bezoekers de feestelijke arrangementen kunnen bewonderen.
Tevens zijn de arrangementen op de website van de afdeling Berkelland te bekijken.

Informatie over bloemschikken of Groei en Bloei:
Ada Willemsteijn-Waardenburg, tel. 053-5741173.
Meer informatie over Groei & Bloei – een tijdschrift en vereniging voor liefhebbers van alles wat groeit en bloeit vindt u op de websites
www.berkelland.groei.nl en www.groei.nl

Voor een fotoimpressie klik hier

Botanie