Activiteiten & Actueel

Om 7.30 uur vertrekken we per bus naar de Noordoostpolder om er drie fraaie voorjaarstuinen in het dorpje Bant te bezoeken.

We beginnen bij de tuin van Lipkje Schat. Op 3500 m2 grond heeft zij negen sfeervolle tuinkamers gerealiseerd.

Daarna gaan we naar Urk, de parel van Flevoland. Hier wandelen met een gids door de oude steegjes (‘ginkies’). We hebben drie gidsen aangetrokken, zodat er ook ingetekend kan worden op een groep die meer rustpauzes wil. Misschien wel de laatste kans om het oude Urk te zien voor er een windmolenpark komt!

We sluiten de ginkiestocht af met een uitgebreid broodbuffet aan de Urker haven. Na een rondrit langs kleurige bollenvelden gaan we weer terug naar Bant.

We zijn dan te gast in tuin De Pegasushof bij de familie Giesen. Op 4000 m2 grond is in ruim tien jaar een paradijs ontstaan.
Niet voor niets werd deze tuin in 2010 geselecteerd door het Nationale Bollencentrum. Er werden toen ca. 5000 bloembollen geplant volgens een ontwerp van Jacqueline van der Kloet, tuin- en landschapsarchitecte. Fraaie strakke hagen beschermen de tuin tegen de polderwind.

Tot slot gaan we naar De Goldhoorn Gardens, een kilometer verderop, waar Elly Kloosterboer op ons wacht. In haar bezoekerstuin van 4000 m2 kan zij al haar kennis als tuinontwerpster kwijt.

 

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915