Verslag Tuinbezoeken 2010

Allereerst bedanken we de ruim 160 deelnemers, die dit jaar met zes verschillende uitstapjes meegingen. De reiscommissie veranderde begin 2010 van samenstelling, toen zowel Hans van den Houten als Trees de Haan stopten. Annie Deijk draaide op proef mee en we zijn blij dat ze vanaf nu definitief de reiscommissie gaat versterken.

• Op 23 en 30 maart bezochten we ‘De Stadstuin’ van Annie Pohlmann.
    Op 15 februari hield ze hieraan vooraf een boeiende lezing in ‘De Oude Molen’ in Haaksbergen.
  • Op woensdag 26 mei bezochten we de lentetuin van mevrouw Gaymans in Boekelo. Met slecht weer kwamen toch nog zestien leden met paraplu en regenlaarzen opdagen om deze tuin te bezichtigen.
  • De twee-daagse busreis op 11 en 12 juni ging naar ‘De kop van Overijssel’. Een 30-tal leden was laaiend enthousiast.

Toch vroeg de reiscommissie zich bezorgd af of ze de twee-daagse weer zou moeten organiseren. De laatste twee jaar gingen steeds minder personen mee, waardoor de reis te duur gaat worden. Dit idee viel bij de leden niet in goede aarde. Zij zegden toe volgend jaar meer te werven. Daarop is de reiscommissie toch weer enthousiast gestart met het samenstellen van een tweedaagse reis ‘Rond de Veluwe’.

• De een-daagse busreis naar het groene hart van de Lopikerwaard (bij Utrecht) op 1 juli 2010 zat wel tjokvol. Hiervoor was, net als andere jaren, weer een wachtlijst. Vier verschillende tuinen met allemaal een eigen karakter, een rijkelijke lunch, prachtig mooi weer en chauffeur Hendrik, maakte het geheel tot een succes. Op naar voorjaar 2011!
  • Op 29 juli bezochten we in de avond twee tuinen, namelijk van Betsie ten Dam in Ambt Delden en Gerda Sander in Goor. Mooie tuinen om de hoek, met enthousiaste uitleg. Al zijn er altijd deelnemers die liever zelf ronddwalen: ook dat kan.
  • Op de nazomeravond 30 augustus trokken we tuin ‘Olgarden’ in Delden in. Al een half uur voor aanvang stond de straat vol met Groei & Bloei leden. Ook hier zaten we met 35 leden tegen de bovengrens, maar alles verliep op rolletjes.

Graag tot volgend jaar, met een nieuw tuinprogramma 2011!

Martina Groothuis, Annie Deijk, Peter van de Vondervoort en Ria ten Voorde

Historische grond