Activiteiten & Actueel

Lenteweekend 2010

Hoeveel geluk kun je als organisatie afdwingen? Dat is de belangrijkste vraag, die we onszelf als organisatiecommissie achteraf hebben gesteld. Want natuurlijk weet u het allemaal nog wel. Het laatste weekend van april (24 en 25) was het heel mooi weer. Vanaf Koninginnedag leek soms de winter wel weer ingevallen en tijdens ons normale weekend (1e weekend van mei) regende het pijpenstelen.
Kortom, we hebben heel veel geluk gehad, maar we waren ook heel blij met dat geluk.
We kijken terug op een goed en geslaagd Lenteweekend, met tevreden stand houders. Er waren weliswaar iets minder bezoekers dan in 2009, maar toch zullen we zeker quitte spelen met de kosten. Het was weer een groot genoegen om te organiseren, want als je op zondag tussen grote aantallen bezoekers heerlijk in de zon kunt lopen en er zijn veel tevreden mensen om je heen, die met hun tasjes met koopjes van
kraam naar kraam wandelen, dan is dat gewoon heel leuk om mee te maken.
De ambiance van de watermolen en het Muldershuis is natuurlijk ook één om in te lijsten en dat weten veel mensen dan ook te waarderen.


Onze bloemschiksters hebben heel drukke, maar succesvolle dagen achter de rug. Het was door de aswolk uit IJsland een beetje lastig om aan de juiste bloemen te komen, want die worden ingevlogen. Uiteindelijk is ook dat allemaal heel goed gegaan. Grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers, die ons hebben geholpen om alles goed te laten
verlopen. Hulp bij de stand bemanning, catering en maaltijd verzorging is onontbeerlijk. Wij stellen dat op hoge prijs. Dit jaar hadden we ook soep beschikbaar voor de stand houders. Zij toonden zich zeer in hun sas met zoveel verwennerij. Het is natuurlijk heel dankbaar om te zien dat een groot evenement als dit, waar we als organisatie toch wel 8 maanden mee bezig zijn, uiteindelijk toch weer heel goed geslaagd is.
Allemaal nogmaals bedankt en we gaan op naar 2011.

De organisatiecommissie bestond uit: Maartje Godijn en Diddy Hoogstraten van de Kruidentuin en Marcel Borkus, Henk Huysman en Jan van Dijk van onze afdeling.

 

Van de bloemschikcommissie

Het Lenteweekend is voor de bloemschikcommissie ieder jaar weer een leuk en spannend evenement. Zullen er ook deze keer voldoende bloemschikkers bereid zijn mee te doen aan de tentoonstelling? En jawel, ze waren er weer, onze enthousiaste bloemschikkers met hun vele leuke ideeën!
Transparante schikking was de opdracht......... transparant zijn ze ook geworden.
Op de vrijdagavond voorafgaand aan het Lenteweekend kwam een ieder aan met bloemen, schalen en overige materialen. Na een plaats gevonden te hebben, kon het schikken beginnen.
Tussendoor even koffiedrinken op het gezellige terras van de kruidentuin. Helaas vanwege de avondkou.....met jassen aan. Na de koffie weer snel verder om de laatste hand te leggen aan de schikkingen. Aansluitend kreeg alles een plaats in de tentoonstellingstent, waar de schikkingen door de diverse docenten op een heldere manier besproken werden.
Trots en voldaan konden we deze avond, tevens het begin van het Lenteweekend, afsluiten.
Veel lovende woorden hebben de bezoekers de volgende dagen uitgesproken over de getoonde creaties.

 

Van diverse categoriën werden de demonstratie stukken bij de Kruidentuin in een fraaie tent tentoon gesteld.

 

Kijk hier voor een fotoserie.

 

 

 

meer
 
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915