Ruilen met gesloten beurs

Verslag ruilbeurs 24 oktober 2009.

De ruilochtend was weer erg gezellig. Bijna alle planten zijn weer van eigenaar verwisseld. Er was veel tijd voor een onderling gesprek en ook de borrel achteraf was zeer geslaagd.
Jammer dat er niet meer van de 480 leden komen opdagen. Het is de manier om voor niets aan planten te komen. Iedere keer zijn er wel plantjes, boeken, knollen of zaadjes die je toch nog niet hebt ondanks dat je, zoals ik, al een hele tuin vol planten hebt. Dus ik roep alle leden op om in april 2010 eens om de ruilbeurs te komen kijken. Ruilen is eigenlijk niet het goede woord. Het is meer een inbrengochtend. Neem dingen uit de tuin mee die je kwijt wilt. Zet ze neer en om klokslag 10.00 uur mag je uitzoeken wat je wilt. Je kunt dus twintig dingen inbrengen en maar 1 mee naar huis terug nemen of andersom.
Als je denkt dat je dit jaar toch echt niets meer nodig hebt zie je toch altijd weer iets dat je kunt gebruiken. Ik vind het net Sinterklaas, voor ieder wat wils. Een kopje koffie met koek, een praatje, gezelligheid en met een kofferbak vol nieuwigheden naar huis. Dit jaar heb ik er weer een prachtig oud boek over paddenstoelen aan overgehouden en akeleien en koeienoog en herfstaster en pompoenzaden en nog iets geels waar we de naam niet van kennen en … Ja toch weer meer dan ik bedacht had.

Marina

Bloemendingetjes