Nederlands Kampioenschap Bloemschikken te Apeldoorn.

Vrijdag 26 oktober 2008 werd voor de 45ste keer het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken gehouden met in totaal 183 deelnemers.
Van de afdeling Berkelland/Haaksbergen e.o. deden 15 bloemschikkers mee en er werden weer goede resultaten behaald met  bijzonder fraaie creaties.

De thema?s waren: natuur en steen, natuur en hout, natuur en ijzer, natuur en papier.

De kampioenschappen werden gehouden in park Berg & Bos in Apeldoorn, waar ook de Royal Mile is aangelegd.
Het was al bekend, dat we niet tot aan de wedstrijdtent konden rijden en ongeveer 100m. met alle spullen zouden moeten lopen, c.q. sjouwen.
Gelukkig had de organisatie voor karren gezorgd, zodat het vervoer geen probleem was.
In een, toen nog ijskoude tent, konden de spullen worden neergezet en de materialen voor het verplichte stuk in ogenschouw worden genomen.
Na de koffie werd om 9.30 uur het startsein gegeven voor de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd was er voor de begeleiders gelegenheid om de Royal Mile o.l.v. een gids te bezoeken. Onder een, door een nevelsluier, opkomende zon genoten we van een prachtige najaarsborder.

Na de wedstrijd kon men op het terras van de zon genieten in afwachting van het middagprogramma: bloemschikshow, bespreking van een gedeelte van de wedstrijdstukken met om 17.00 uur de prijsuitreiking!

De Afdeling Berkelland/Haaksbergen e.o. had weer een schitterend resultaat bereikt:

In de Ere-klasse behaalde Ineke Addink een derde plaats met 185 punten.

In de A-select-klasse behaalde Marianne Ezendam een eerste plaats met 204 punten plus een extra vermelding.

Een derde plaats ging naar Bianca Emsbroek met 200 punten en een achtste plaats was voor Joke te Lindert met 192 punten.

Een elfde plaats voor Anneke Morgenster met 189 punten en een dertiende plaats voor Joke Klein Tiessink met 187 punten.

Alexandra Roelink behaalde een extra prijs in de A-select klasse.

Iedereen van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Voor een selectie uit de stukken zie fotoalbum!

Historische grond
oproepje