Berkelland/Haaksbergen

Eetbare bostuin / voedselbos

Afdeling:

Berkelland/Haaksbergen

Datum:

23-02-2023


Kosten:

€ 5

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Kerkemijer Borculo zaal de schuur
Ruurloseweg 15
Borculo

Route

Een eetbare bostuin is een tuin waarin fruitbomen, kleinfruit, vaste groentes, kruiden en eetbare bloemen gecombineerd worden tot een productief en onderhoudsvriendelijk landschap. De tuin kan net zo mooi zijn als een siertuin, maar je kunt er ook van oogsten! Het combineren van meerdere lagen kan op verschillende
schalen toegepast worden, van een flinke kuip tot een heus voedselbos van meerdere hectares. In de lezing vertelt Vera ook over een aantal bijzondere eetbare gewassen zoals sneeuwklokjesboom, honingbes, pijplook of eeuwige moeskool.

 

Meer info:

VERA GREUTINK is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur. Ze schrijft voor verschillende Nederlandse en Engelse tuintijdschriften, onder andere Groei & Bloei, De Tuin op Tafel, Tuinseizoen, Buitenleven, Kitchen Garden Magazine en Permaculture Magazine. Haar eerste boek ’TUIN SMAKELIJK’ over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015 en haar Engelstalige boek EDIBLE PARADISE in 2019.

 

Hoe laat:  19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

WEBSITE: www.tuinsmakelijk.nl
FACEBOOK: Tuinsmakelijk.nl
INSTAGRAM: Growntocook
YOUTUBE: Tuin smakelijk