Berkelland/Haaksbergen

Lenteweekend 

Het Lenteweekend  www.lenteweekend-eibergen.nl  is een jaarlijks evenement met planten, kunst en ambachten op het terrein van de Kruidenhof te Mallum  www.kruidenhof-te-mallum.nl en de Mallumse Molen  www.hetmuldershuis.nl/mallumse-molen.

Elk jaar is het vroeg in mei een van de eerste fairs om de lente in te luiden en inspiratie op te doen voor uw tuin.

Het Lenteweekend wordt georganiseerd door de afdeling Groei en Bloei Berkelland Haaksbergen en de Kruidenhof te Mallum en vindt plaats op het terrein rond de Mallumse Molen en de Kruidentuin. 

Elk jaar is er weer veel te beleven. Er zijn bekende en nieuwe exposanten die hun spullen aanbieden. Gespecialiseerde kwekers van eenjarigen en vaste planten, van bol- en knolgewassen. Daarnaast is er ruimte voor kunst, gereedschappen, ornamenten en kruiden en zijn er verschillende natuurorganisaties vertegenwoordigd. Ook laten de bloemschikkers van Groei en Bloei hun vaardigheden zien en zijn hun tentoongestelde werkstukken te bewonderen in een een aparte tent. Daarnaast zorgen de bloemschikkers voor een prachtige versiering en aankleding van het terrein. Voor kinderen zijn er activiteiten zoals pannenkoeken bakken en het kabouterpad. Het meel voor de pannekoeken wordt ter plaatse gemalen in de Mallumse Watermolen. Verder zullen de berkelzompen varen en geschut worden in de sluis bij de watermolen.

Alle deelnemers zijn te vinden op de website van het Lenteweekend. De organisatie wordt gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers. 

Voor data en toegangsprijzen zie onze agenda.