Berkelland/Haaksbergen

Kijken achter de heg

 

Maar liefst 10 enthousiaste tuineigenaren uit Haaksbergen, Boekelo en Berkelland openen, onder de vlag van Groei & Bloei, nogmaals hun tuinpoorten. Op zaterdag en/of zondag 23 en 24 juli, van 10.00-17.00 uur kunt genieten van de diversiteit van de verschillende tuinen. Sommige tuinen zijn op andere data open. Raadpleeg hiervoor het schema.

Gezien de actualiteit van het oprukkende coronavirus verzoek ik u de basisregel in acht te nemen, aldus de OTW-coördinator Herman Scharenberg.

De tuineigenaren nodigen u van harte uit.

Op meerdere zondagen is tuin “Beckelo” geopend. Zij hebben naast bloeiende vaste planten ook veel grassen die in de nazomer in bloei staan.

Aan de rand van de Needse berg zijn 2 tuinen geopend, die zeer verschillend zijn qua grootte en dus ook qua indeling. Zowel Annie en Geert Deijk als André Veldhuis willen u de verschillende tuinen graag laten zien.

Een totaal andere tuin is de ʺmakkelijke moestuinʺ van Silvia Hietbrink. Een moestuin die je op een ruim terras kunt plaatsen. In vierkante bakken van 1.5 m2, die geplaatst zijn op palen, zodat je staand kunt poten, wieden en oogsten. In 4 bakken kan zij genoeg groente verbouwen voor eigen gebruik. Ook zonder groene vingers heerlijk kunt genieten van de gekweekte groenten.

Tot slot zijn er de buren Dorien en Jeroen Moes, Yvonne en Herman Scharenberg, met enerzijds een tuin met strakke lijnen en anderzijds de ronde vormen. Met een grootte diversiteit aan planten die juist nu hun bloemenpracht tonen.

Zij nodigen u van harte uit de tuinen te bezoeken. De toegang is gratis.

 

Voor adressen en data zie de tabel hieronder.